Süleymanpaşa Ziraat Odası > Haberler > Başkanımız İmdat SAYGI'nın 19 Mayıs mesajı

Başkanımız İmdat SAYGI'nın 19 Mayıs mesajı

Türk Milletinin kaderi 19 Mayıs 1919 tarihindeki milli mücadeleyle değişmeye başlamıştır. Bu mücadeleyle milletimiz, düşman boyunduruğu altına girmeyi reddederek hürriyeti tercih etmiştir. Yokluk ve bütün imkansızlıklar altında milletçe verilen bu önemli ve büyük mücadele azim ve kararlılıkla sonuçlanmış. İşgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tarihte eşine az rastlanır bir duyguyla savunulmuş. Bunun sonucunda düşman, topraklarımızı bir daha girmemek üzere terk etmiştir.

Bütün imkansızlıklara rağmen özgürlüğünü asla yitirmek istemeyen büyük Türk Milleti, bu mücadeleyle bir kez daha hürriyetini destanla yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal, bu büyük mücadeleyi gençlere bayram olarak armağan etmiştir. Bu vesileyle istiklal mücadelesinde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmaz üzere, bugüne kadar hayatlarını vatan uğruna feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

İmdat SAYGI